Een dokter onthult de exacte oefeningen die hij elke dag doet om gezond en fit te blijven

12 Dec 2022

Een dokter onthult de exacte oefeningen die hij elke dag doet om gezond en fit te blijven

Heb je je ooit afgevraagd welke regelmatige stappen een arts in de sportschool neemt om gezond en fit te blijven? Wie weet immers beter dan een medische professional hoe hij het beste voor zijn lichaam kan zorgen? We waren nieuwsgierig om meer te weten te komen over de oefeningen die een echte dokter elke dag doet om gezond te blijven, dus spraken we met Mike Bohl, MD, MPH, ALM, directeur Medical Content&Education bij Ro, en een lid van onze Medical Expert Board. Lees verder om meer te weten te komen over zijn fitnessroutine en hoe hij in vorm blijft.

Dr. Bohl gaat (bijna) elke dag naar de sportschool.

training fitnessconcept

Dr. Bohl oefent beslist uit wat hij zijn patiënten predikt en zorgt goed voor zichzelf. Hij gaat zes tot zeven dagen per week naar de sportschool, waarbij hij zich primair richt op weerstandstraining. Elke trainingssessie begint met een warming-up van 10 minuten met dynamische rekoefeningen. Het grootste deel van zijn training bestaat uit anderhalf uur gewichtheffen. De vormen van lichaamsbeweging die Dr. Bohl niet regelmatig opneemt? Plyometrie, balanstraining en snelheid, behendigheid en snelheidstraining.

"Als ik gewichten hef, volg ik een gesplitste routine, wat betekent dat ik verschillende spiergroepen op verschillende dagen train", legt Dr. Bohl uit, eraan toevoegend: "Op een dag 'push' ik - dit zijn mijn push-spieren , inclusief de borst, schouders en triceps. De volgende dag doe ik 'pull' - dit zijn mijn trekspieren, inclusief de lats, bovenrug en biceps. De dag daarna doe ik mijn onderlichaam, inclusief mijn buikspieren, schuine buikspieren, onderrug en benen. Vervolgens herhaal ik de driedaagse cyclus of neem ik een dag vrij."

Een gesplitste routine is gunstig omdat het elke spiergroep minimaal twee dagen herstel geeft voordat je er weer aan werkt.

GERELATEERD: Wat gebeurt er met je lichaam als je 7 dagen per week traint

Hij rondt zijn training af met een chocolade-eiwitshake.

Elke gymdag kiest dr. Bohl 15 tot 20 oefeningen om de spiergroep van die dag te trainen, waarbij hij drie tot zes sets van zes tot twaalf herhalingen van elke beweging uitvoert. Om zijn routine af te ronden, rent hij 10 minuten op de loopband, gevolgd door 10 minuten statisch strekken om zijn spieren los te maken.

Verhaal gaat verder

"(I) maak het helemaal af met een chocoladeshake die 75 gram eiwit bevat... De eiwitshake smaakt heerlijk en geeft mijn lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft om te herstellen", zegt hij. Klinkt als een win-winsituatie voor ons!

Dr. Bohl raadt aan om vier trainingscategorieën in uw routine te combineren.

Het advies van deze dokter? Deze oefeningen zijn effectief, uitvoerbaar en worden aanbevolen voor oudere volwassenen, omdat ze vier belangrijke trainingscategorieën omvatten: flexibiliteit, weerstandstraining, core en cardio. Flexibiliteit is de sleutel als het gaat om het vergroten en behouden van uw bewegingsbereik; cardio is koning voor het verbranden van calorieën, het leveren van zuurstof en de bloedstroom; kerntrainingen zijn gunstig om het algehele functioneren te behouden; en weerstandstraining is nodig om spieren op te bouwen, je botten sterker te maken en calorieën te verbranden.

Overweeg om de training van Dr. Bohl aan te passen aan uw behoeften. "Deze routine is zeker te doen door oudere volwassenen, hoewel het niet nodig is om zo lang aan weerstandstraining te besteden - zelfs slechts 30 minuten kan nuttig zijn. Oudere volwassenen zouden ook balanstraining (zoals op één been staan) aan hun routine moeten toevoegen minstens drie dagen per week," beveelt Dr. Bohl aan.