Ashley Tisdale onthult dat ze lijdt aan alopecia in tijden van 'hoge stress'

12 Dec 2022

Ashley Tisdale onthult dat ze lijdt aan alopecia in tijden van 'hoge stress'

Ashley Tisdale zegt dat ze PRP-behandelingen krijgt voor alopecia. (Foto: Dominik Bindl/Getty Images)

Ashley Tisdale zegt dat ze een methode heeft gevonden om met haaruitval om te gaan.

De 37-jarige High School Musical-aluin ging vrijdag naar haar Instagram-verhaal om foto's te delen van zichzelf terwijl ze een hydro-gezichtsbehandeling kreeg, evenals therapie met bloedplaatjesrijk plasma (PRP). Ze onderschreef een van de foto's: "Ik heb dit nog nooit eerder besproken, maar ik krijg wel alopecia als ik in tijden van hoge stress ben. 12 jaar geleden was toen ik werd gediagnosticeerd met het. Het haar groeit altijd terug in de kleine gebieden waar ik het heb, maar ik merkte dat PRP ervoor zorgt dat het sneller teruggroeit.”

PRP-therapie voor alopecia, of haaruitval, omvat het afnemen van bloed bij een persoon, het verwerken ervan en het vervolgens terug injecteren in de plaats van het haarverlies. De therapie wordt ook gebruikt voor het stimuleren van het genezingsproces na blessures zoals een tenniselleboog, maar ook na een operatie. Vanaf nu wordt het gebruik van PRP voor haaruitval, evenals huidbehandelingen, beschouwd als "off-label", aangezien ze nog niet zijn goedgekeurd door de FDA.

Ashley Tisdale vertelt hoe zij omgaat met haaruitval. (Foto: Ashley Tisdale/Instagram)

Terwijl Tisdale, die in 2021 beviel van haar en echtgenoot Christopher French's eerste dochter Jupiter, niet specifiek heeft gesproken over het lijden aan alopecia, schreef ze wel een blogpost op haar website Frenshe over haar dunner wordend haar en de producten die ze heeft geprobeerd dit te bestrijden.

Ze is niet de enige ster die zich uitspreekt over haaruitval. Eerder deze maand deelde Ashley Graham foto's van haar postpartum haaruitval op Instagram en schreef in het bijschrift: "Het groeit tenminste." Het model vertelde eerder aan ouders dat haar "hele haarlijn uitviel" na de geboorte van haar eerste kind.

Jada Pinkett-Smith is ook openhartig geweest over haaruitval en scheert nu haar hoofd. In een aflevering uit 2018 van haar show Red Table Talk vertelde ze: "Het was angstaanjagend toen het voor het eerst begon. Ik stond op een dag onder de douche en had slechts een handvol haar in mijn handen en ik dacht gewoon: 'Oh, mijn God, word ik kaal?'Het was een van die keren in mijn leven dat ik letterlijk beefde van angst . Daarom heb ik mijn haar geknipt en blijf ik het knippen."

Wellness, ouderschap, lichaamsbeeld en meer: ​​maak kennis met de persoon achter de hoo met de Yahoo Life-nieuwsbrief. Meld u hier aan.